Dost bylo reklamy!

Zuzana Chlumská

 

Na světě je několik miliard druhů zboží.

Průměrný reklamní spot na jeden druh zboží trvá asi 2 minuty.

Rok má pouhých 525 600 minut.

Průměrná délka života je pouhých 75 let.

Skutečně myslíte, že chci celý svůj život koukat na hloupé, nesmyslné, nudné a veskrze pitomé reklamy?



Komár ministra Schwarzenberga

Zuzana Chlumská

 

Politické zemětřesení cloumá Kotlinou, židle se kácí, kauzy pukají, sejfy se otvírají, zamřelí kostlivci padají s rachotem ven a ostudy a smradu jako v Cařihradu.

 Těžko předpokládat, že premier Nečas tohle ustojí, leč přesto přese všechno najdou se mnozí, co drží basu. U ODS není se co divit – okamžitý premierův pád by stranu víc než těžce poškodil.

 Leč i TOPka snaživě bagatelizuje, co síly stačí. Až tak, že ministr zahraničí vyjádřil se o celé aféře, jako o komáru, který je momentálně obtěžuje a zajisté rychle zmizí.

 Hrůzo, tvé jméno je Zeman! Tedy pan president Miloš Zeman – největší rival TOPky a ministra Schwarzenberga samotného.

Což o Rittiga, Janouška, Nagyovou a další…! I velvyslanci jsou momentálně putna!

 

Protože padne-li Nečas, padne vláda a s ní samozřejmě i Schwarzenberg, ba i financministr nejlepší Kalousek.

A předčasné volby? Lze spolehnout na pány poslance mající kdejakou hypotéku, že odstřihnou se snadno od vysokého příjmu? A což teprv voliči, válející se někde na plážích a kašlající na směšné šašky, co říkají si politici! Jak vést kampaň? A za co, když poslední groš vydal se nedávno v kampani presidentské?

 A v neposlední řadě je otázkou, co z těch zatuchlých almar ještě vypadne? Že by se u lumpáren nekoalovalo napříč politickým spektrem lze s úspěchem pochybovat. Koho to ještě smete? A zajisté z mlh vynoří se přízraky od Babiše až po Okamuru.

Prostě prognoza volebního úspěchu velmi nejistá.

 

Za to ovšem prostor pro presidentskou aktivitu obrovský. Zejména, když se podaří dohodnout se na úřednické, překlenovací vládě. Kde ovšem si TOPka a zejména Schwarzenberg ani neškrtnou. A řádný termín voleb je až za rok. Ledacos se do té doby může stát a na leckoho se do té doby zapomene.

 A tak je nutno se modlit, aby to premier ustál a celou akci bagatelizovat a sem tam vypustit nějaké to torpédo. Protože Miloš Zeman je předvídatelný.

A tak lze, i bez křišťálové koule, celkem snadno předpokládat, že tuhle příležitost si nenechá ujít!

 

 

Co to zase… ???

Zuzana Chlumská

Zpráva z tisku:

 OSN plánuje přesídlení 10000 syrských uprchlíků do zemí Evropy. Nyní jedná se zástupci Německa, kde by měla najít dočasný domov polovina z nich. Vlády dalších evropských zemí chce oslovit s konkrétními požadavky… pramen zde.

 

Že vyznavačů islámu je už takhle v Evropě víc než dost, nepochybují už sami multikulturalisté.

Že multikulturalismus selhal, přiznala i Angela Merkelová.

O tom, že odmítají evropskou kulturu byť jen respektovat se už mluví zcela veřejně.

Fotografie hořících aut, tu z Francie, tu z Dánska, jsou v každých novinách.

Anglický voják rozsekaný sekáčkem na maso za bílého dne, zrovna tak jako voják pobodaný ve Francii, jsou události velmi čerstvé.

 

Evropské země s Německem v čele, hledají možnosti, jak zákonně omezit příliv cikánů z Rumunska a Bulharska.

Itálie platí africkým uprchlíkům, aby se přesunuli do dalších zemí Evropské Unie.

Krom Německa se všude šetří a škrtá, co to jen jde.

O tom, že Evropské obyvatelstvo už má přistěhovalců plné zuby, ani nemluvě.

 

Celá akce nepochybně bude nákladná, byť rozdělená mezi několik zemí. Bude nutné pro ně zajistit nejen bydlení , jídlo a lékařskou péči, ale také vyčlenit řadu lidí, kteří se o ně budou starat a převezmou za akci odpovědnost.

 

Situace v Sýrii je nepochybně tragická a ti lidé pomoc potřebují. Nebylo by ale účelnější a efektivnější poskytnout jim pomoc na místě? A vyslat odborné pracovníky vybavené dostatečnými finančními prostředky přímo na místa uprchlických táborů, kde by byli platní více lidem?

 

A v neposlední řadě – OSN počítá s tím, že počet uprchlíků ze Syrie dosáhne do konce roku počtu cca 3,5 milionu. Počet 10000 přijatých je kapka v moři.

 

Takže je nutno se ptát – chce si jen někdo „udělat čárku“, nebo těch 10000 je jen zkušební množství, aby se obyvatelstvo v Evropě moc nezlobilo? A za těmi 10000 budou následovat desítky tisíc dalších….?

 

Ona ta Evropa opravdu není nafukovací….

Prší prší jen se leje, kam koníčky pojedeme

pojedeme na luka, až kukačka zakuká.

Kukačka už zakukala…
žuchty čvachty piškumpré
ať se pachtí světem dál
chramsty prousty sakrblé
kůň i prostý hovnivál…

… byl jsem jezdit : čvachty čvacht, žbluňky žbluňk, žáby v louce, srnky na stromech, můstek v hajzlu ( ovšem – kolem chaty a jezírka u pramene jsem na druhou stranu potoka informovat pana stavitele teda nešel!  😀 ) a teď navíc koním ještě zreznou podkovy!!!
Miluji Šumavu!
Kde jinde lezete hodinu po kamenech 300 m nahoru na kopec a nahoře zapadnete po břicho do bahna? A nevíte, jestli to, co vám stříká z uší, je voda nebo adrenalin.

PS.

Už leta hlásám, že zkušení jezdci, když prší, už sedí v hospodě.A nakonec jdu místo do hospody jezdit! Nestárnu já nějak?