„ANTARKTIDA – Svět ledu a tučňáků“

Vážení Šumaváci a Šumavačky a Šumaváčata,

 

rád bych Vás pozval na výstavu fotografií

„ANTARKTIDA – Svět ledu a tučňáků“,

která se koná v Minigalerii Centra Fotoškoda, Vodičkova 37, Praha 1,

od 15. do 27. července 2013. Otevřeno Po-Pá 9-20hod., So 10-18hod.

Vernisáž je v pondělí 15.7. od 17 hodin.

 

Těším se na Vás, Tučňák

Vláda? Jsou i důležitější věci.

Například můj kvalitní, jen 58 let starý, momentálně nejezdící traktor. Nejezdící kvůli jednomu blbému M6  šroubku, který si za ta leta v tom hliníku strhnul závit. Bohužel je to odvzdušňovací šroubek na vstřikovacím čerpadle. Takže to nejde odvzdušnit. A když se to povede , traktor nastartuje, tak tudy chvíli stříká nafta, pak si to někde srkne vzduchu a je to zase v tom… ano, tam.

A já mám “na cestě” 100 balíků sena…
Už to teda chvíli studuji, co s tím – opravit ten závit není ten hlavní problém, problém by byly ty špony v čerpadle. Celé čerpadlo sundat a dát k renovaci se velmi bojím – kdysi před 15 lety jsem musel měnit jednu trubku a dodnes si to pamatuji, že se s tím má hýbat jen v případě opravdu krajní nouze a ještě je k tomu potřeba spec. klíč, který samozřejmě nemám. 🙁
Takže mi Dušan sehnal výkresy, já to prokoumal, zkonzultoval a došel k závěru, že bude třeba to čerpadlo rozhodit a sundat to víko s tím odvzdušňovacím šroubem. Tak jsem to nafotil a přes známého poslal ještě zkonzultovat do dílny, kde dělají renovace čerpadel. S řadou dotazů, kromě jiného o opětovném utěsnění.
A utrpěl jsem šok.
Oni tam mrkli na ty fotky, na štítek, sahli do regálu a řekli: tady máš to originální těsnění, napsali k tomu pár rad a řekli, že se nemám bát, že na tom není co zkazit. To ovšem já říkám lidem, kteří sedí poprvé na koni také… a jde to zkazit.

Tak jsem dnes sebral odvahu, pohledal vercajk, pod traktor dal papírový pytel na případná perka, kuličky a podobné části, které by se mohly vysypat, odpojil táhla, vyndal šrouby a to víko odrýpnul.Kupodivu šlo docela lehce. To skládání už tak lehce nepůjde, ale mělo by se na dva, tři pokusy také povést. O těch usazeninách a bordelu pod tím víkem ani nemluvě.Trochu jsem to vyčistil, papírovými utěrkami vysušil a doufám, že nic nešlo kam nemělo. Víko za to šlo do dílny k vytvoření nového závitu. V pátek by mělo přijít zpět.
Tak snad…

Jo, a ten šok?

No ten byl z toho, že v té dílně sáhli do regálu a to těsnění měli. I věděli, že běžně byly ty M-F tříválcové a takových jako mám já, čtyřválcových zase tak moc nebylo. A dozvěděl jsem se, že  tato čerpadla byla tak dobrá a spolehlivá, že se stále vyrábí  a fa John Deer je JEŠTĚ PŘED DVĚMA LETY MONTOVALA DO SVÝCH TRAKTORŮ !!! Proto oni věděli o co jde.

Kam se na to hrabe životnost vlád…

Ring volný

Zuzana Chlumská

 

Věru tristní to pohled na naši Poslaneckou sněmovnu a politickou scénu vůbec. Drobili pánové, drobili , až sobě nadrobili. Poslanecká sněmovna teď připomíná slepičárnu, kam právě vtrhla kuna. Kurové skáčou, kdáčou, kokrhají, peří lítá, hypotéky víří prostorem a nikdo neví, co se děje.

 

Nejlepší z nejlepších kohoutů v panice lomí křídly a varuje před nedozírným následkem, neboť jinak jaksi není před čím, neb vše se děje v linii Ústavy. Krhavým zrakem patří na nového premiera a zatím neexistující vládu nazývá invazním komandem. Když už neví co by, hrozí, že president Miloš Zeman si bude dělat co chce.

Jsem zvědavá, kdy přijde nejlepší z  ministrů financí s návrhem presidenta zrušit, neboť se tím významně sníží schodek státního rozpočtu.

 

Kníže se definitivně urazilo, neb po presidentské sesli přišlo i o tu ministerskou, což v historii neslýcháno, takže se nechalo slyšet, že prý nepatříme do západní Evropy, neb naše politická kultura, kterou tak intenzivně pomáhalo budovat, nestojí za nic.

 

Alfaslepice pak běhá kolem sněmovny a vodičku pro kohoutka nabízí každému, kdo jí zaručí, alespoň cípek poslanecké lavice. Jen se jaksi nemůže rozhodnout, čímž zvyšuje všeobecný zmatek, protože nikdo neví, koho vlastně podpoří. O 101 většině dá se v tom případě s úspěchem pochybovat.

 

Paní Němcová volá, že bude cedit krev, jen není jasné čí a jestli ta partaj ještě vůbec stojí za to, nebo bude nutno ji recyklovat.

 

Sociální demokracie se, v osobě svého předsedy Bohouška Sobotků, k smrti vyděsila, že se jim ta partaj do voleb rozuteče a tak přišli s nápadem menšinové vlády.

 

Novinářské hyeny věští z lógru a „vyjí, vyjí divnou věc“, že ve vládě budou Zemanovi kamarádi. Patrně by pan premier Jiří Rusnok udělal nejlépe, kdyby tam najmenoval lidi, které v životě neviděl. Dokonce jsem zaznamenala požadavek, aby sněmovna významně osekala presidentský rozpočet, čímž tomu panákovi na hradě bude jasně naznačeno, zač je perník v Pardubicích!

 

A trochu se také se obávám, že budeme-li s nástupem každého presidenta měnit Ústavu, stane z ní z ní vbrzku trhací kalendář.

 

Nápadů má každý jen což, jen se z těch úvah jaksi vytratila Česká republika …