Smuteční bubny…

Vážení pozůstalí,
Ve čtvrtek od 18:00 začíná loučení s provozem železniční stanice Praha-Bubeneč. Já s několika blízkými se tam jdeme podívat, zapijeme smutek v místní nádražní hospůdce pivem z Podkováně a možná si též něco málo povíme o historii místa.

         Ing. arch. Radim Gabor

Výročí

Zuzana Chlumská

 

21.srpna 1968. Výročí, které v uplynulých 46 letech mnohokrát oslavováno, adorováno, stejně jako tupeno a odsuzováno, dle momentálního zájmu toho, jenž na skomírajícím ohníčku historických událostí přihříval si zrovna svůj politický eintopf.

A zajisté tak bude činěno i letos!

 

Tím spíš, že Rusko je opět ve hře! Ve hře globálního nerozumu, kdy Západ neví si rady sám se sebou, neb problémy mu už dávno přerostly přes hlavu a on není schopen je řešit. A tak hledá se kozel, na nějž naloženy naše hříchy a který bude vyhnán do pouště, čímž budeme očištěni a bude na koho nadávat.

My ne, to von! Von Putin!

 

Vědí to ve Washingtonu, vědí to v Bruselu, vědí i to i v centrále NATA a vědí to i v mainstreamových mediích, která svorně vyjí, vyjí divnou věc, že válka na Ukrajině vypukla anexí Krymu a kdyby se tam Rusko tajně, za zády všech satelitů, nevplížilo, zajisté by k ničemu nebylo došlo a na Ukrajině klenula by se duha míru a porozumění. Co na tom, že to není pravda? Hysterii už se podařilo vyvolat! Zasloužilým mírotvůrcům, nositelům pravdy a lásky i vyznavačům slunce a zelené matičky Gaii, zajisté se arciďábel Putin zjevuje v nočních snech a oni hrdinně volají „do zbraně“ a za ochranu míru jsou ochotni vycedit i poslední kapičku krve. Těch druhých!

 

Co na tom, že boje na Ukrajině už mají na kontě nějakých 20000 mrtvých? Je třeba přitvrdit, vyhubit to komplet a tak, poněkud nekřesťansky, vzýváno NATO – „dejte zbraně, dejte munici, dejte další peníze na další vraždění až do slavného vítězství!“

 

Politický arivismus velí přihřát si polívčičku a tak NATO již zbrojí a chystá se na svůj veliký slet v Newportu ve Walesu, kam už rok summit připravován. Téma je zásadní – co s tím, co jsme si nadrobili a kudy z konopí? A hlavně pak – kolik nám na to dáte? Po řadu let NATO trestuhodně zanedbáváno a to je nutno napravit, pokud možno hodně tučně.

 

Celé jednání ovšem zřejmě ponese se v duchu jak napsali LN: „Američtí nevládní experti na zahraniční politiku upozorňují, že Putin má vizi mocenského posílení Ruska, nikoliv již ale přesnou strategii. O to je však více nevypočitatelný.“

Zdroj:http://www.lidovky.cz/jak-zatopit-putinovi-spojenci-z-nato-planuji-vhodnou-strategii-p80-/zpravy-svet.aspx?c=A140818_151026_ln_zahranici_msl

 

K tomu lze poznamenat jen tolik, že američtí nevládní experti, tak jako i většina jiných, nehrají, na rozdíl od Putina, šachy a jak západní politika svědčí, nejsou ani schopni přemýšlet několik tahů dopředu. A podle toho to dopadne!

 

A paralela s výročím? Pro Ukrajinu jediná – dnes jako tenkrát – všichni se na vás vykašlou!

 

Krymské referendum

Zuzana Chlumská

 

Tak mě napadá – když Ukrajina a Západ tak neustále vykřikují, jak neuznávají Krymské referendum, že by bylo klidně možné je uspořádat znovu.

 

Stačily by tři otázky:

 

1) Přejete si, aby se Krym připojil k Ukrajině?

2) Přejete si, aby Krym byl samostatný?

3) Přejete si, aby Krym byl nadále součástí Ruské Federace?

 

Nehodící se škrtněte!

 

Otázka č.1 – Myslím, že by se těžko našel na Krymu, byť jen jediný, šílenec. Který by, po tom, co se na Ukrajině děje, ještě o něco takového stál. Snad jen „vůdce“ Krymských Tatarů Mustafa Džemilev, kterého si v Kyjevě pěstují na semínko, protože nadává na Rusko kudy chodí.

 

Otázka č.2 – Pochybuji, že by si kdokoli na Krymu přál, aby se Krym změnil v americkou vojenskou základnu. To je totiž to, oč tu běží, proč celý ten cirkus okolo, že USA si chtělo pronajmout Krym pro svou základnu na 50 let a Jaceňuk by rád podepsal. Proto hozilo Rusku, že jejich smlouva bude vypovězena!

Skutečně si někdo myslel, že tohle Putin, respektive Rusko, připustí?

A že si to obyvatelstvo Krymu neuvědomuje?

Rvačka o Krym by způsobila, že by tam nezbyl kámen na kameni!

 

Otázka č.3 – se tak nějak zodpoví sama sebou…

 

Čtvrtá možnost už totiž neexistuje!

 

 

BFPT – 2014

Vážení přátelé,

čas pokročil a blíží se podzim. Takže již jako tradičně připravuji na první říjnový weekend, tj

4. – 5. října 2014

TRADIČNÍ SETKÁNÍ NAD PRASETEM

které bude opět zde, u mě,  s ubytováním v Alpské růži, případně u Candrů. Prase je objednáno, počasí také, i noclehy jsou zamluveny. Takže si to zaneste do kalendáře a hlašte se…