Čas letí jako zběsilý…

V pátek, dne 27. listopadu 2015, od 18:00 hodin,
se uskuteční již 9. setkání přátel Klauna Parafina. 
 
Místo je tradiční, tzn., restaurace U Pivoje, adresa Františka Křížka 513/20, Praha 7. Rezervace je na jméno pan Modrý.
 
Kdo přijde, tak mě potěší, kdo nepřijde, tak mě nepotěší. Potěšte mě.
 
Modrý pták

Vzpomínka na přítomnost.

Tak dnes byl Evropsko-africký summit k situaci v Africe, přestože prý všichni uprchlíci jsou ze Sýrie ( dejte nám své peníze a s ničím nepočítejte), Zahradil zahajuje v Tunisu velkou dvoudenní konferenci  AECR o tom, jak pomoci stabilizovat situaci v zemích severní Afriky. Mají přes 100 účastníků z celého regionu i z Evropy, reportovat to bude i Al-Jazeera… Jako by ta situace nebyla až příliš stabilní již dlouho. Ale kdyby se nedej Bůh(!) snad měla měnit k lepšímu, tak je potřeba stabilizovat.
Němci dávají Merklové ca 4 měsíce, jinak končí, Schäuble propadá malomyslnosti a volá o pomoc, otevření a běžence vítající Švédové uzavřeli most z Dánska a tvrdě kontrolují trajekty… a jako třešnička na dortu působí, že odbory v Řecku vyhlásily generální stávku proti úsporným opatřením vlády a PREMIER JI PODPORUJE!!!

A tak já si k tomu živě vybavuji, jak Václav Klaus chtěl (už dávno!)Turecko v EU.
A byl za blázna a za provokatéra.
A představte si to dnes… Turecko už leta v EU…
Hospodářský růst místo 6% jen 1,3% , totálně závislé na dotacích, politici zkorumpovaní EU, neposlechnete, nedostanete dotace… ty jejich uprchlické tábory by se označily za hotspoty… uprchlíci by byli rovnou v EU a netopili by se mezi Tureckem a Řeckem, Řecko by se nevymlouvalo na uprchlíky (mimochodem – všimli jste si, že když 4 dni stávkovali řečtí lodní dopravci a nejezdily trajekty, nebyl na hranicích mezi Slovinskem a Rakouskem ani jeden uprchlík? Tábor celý jeden den prázdný) a klidně by utrácelo peníze z EU pomoci… prostě:
samá pozitiva.

Ale holt to chtěl Klaus, nojo, když on nechtěl podepsat tu LS…

PS
A Klaus a oteplování…už jsem četl zprávu, že se srovnávají sluneční cykly (vnější a vnitřní) což bude znamenat významný pokles sluneční aktivity a ( prý s 97% jistotou!) nástup malé doby ledové…
Jak dlouho já už říkám, že před příchodem doby ledové se vždy významně oteplilo i bez průmyslu a těžby uhlí???