Vánoce, vánoce přicházejí

Jásejme přátelé…
Dnes opět prišel vlahý větříček – teda spíš dospělý vítr- od Alp , jménem Föhn a loupal mi perníček ! 🙁

Doufám, že allespon dva dny nebude doopravdy pršet, protože se tu točil a orval mi všechny plachty ze sena. Co bylo dobře připevněno,  je roztrháno, co se neroztrhla plachta, ale povolily úvazky, je pryč celá.
To miluji!!!
No alespoň zatím nelétal eternit ze střechy – ale musím se dojít podívat dozadu, abych předčasně nejásal…

Když nejsou metrové závěje (ty budou zase až v lednu) tak je jiná radost. 🙁

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Šumavák. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

1 480 komentářů u „Vánoce, vánoce přicházejí

  1. … bylo to v Arcu, kde se i tenkrát v nejponuřejší ponurosti podávala káva na elipsovitém stříbrovitém podnose se stříbrovitou lžičkou, opravdickou cukřenkou na stole (ne zabalený dvě kostky v papíru) a malá sklenice vody. Už jenom šnekací vidlička chyběla. Jako sen…

  2. Pomalu se to blíží – konec i začátek. Tak všem přeji do toho nového roku štěstí, kolik unesou a zdraví ještě více. A také pohodu a neuškodí ani nadhled.
    Krásného Silvestra! 🙂

  3. Příjemný Silvestr a co nejlepší rok 2015. (Do detailů jít nechci, ten pojem “nejlepší” nechť si každý vyloží individuálně.)
    dvd

  4. Popíjím svojí oblíbenou kávu a na monitoru mi před chvílí naběhl Brent pod 56 USD. Holt se začalo slavit všude 🙂

  5. S radostným zjištěním, že úhrada na bydlení mi spadla o 200 Kč a Marxová mi přidala na důchodu 231 Kč, přeju všem stejně světlé vyhlídky do roku 2015.

  6. Hele,
    pokud už všichni neslavíte – co se dá ještě vyrobit z čočky, kromě polifky nebo nahusto ? Žeabysme tradičně pojedli, ovšem ty dvě předchozí varianty jsou už okoukané…

  7. Nojo,
    a nějaký osvědčený receptík, byl by ? Já jich na netu našla hafo, ale netroufám si do toho jít na slepo…

  8. Pomazánku. Dobře slitou uvařenou čočku pomixovat s trochou oleje, česnekem a kořením dle libosti.

    nebo když už polifku, tak uvařenou čočku smíchat s drobně nakrájenou kyselou okurkou a česnekem, okyselenou trochou láku. MYslím, že ten recepis pochází od Martina TT.

  9. Pokud jde o salát – třeba čočka, cibule kyselá okurka, kousek sterilované feferonky. Pro barvu třeba trochu kukuřice nebo barevných fazolí z konzervy. Variant je mnoho, nevaž se, odvaž se, fantazii se meze nekladou. 🙂

  10. Fujtajbl vespolek,
    čočka??? Pche!
    Já mám hlášení z bitevního pole – tesko prodává ve slevě asi za 88 korun fantastickou bohemku. Puzen zvědavostí (Putin mě letos neobyčejně nasral, protože Rossijskoje igristoje se prodává za stořicet českých šprdlíků při kursu rublu k dolaru 80/1) jsem zakoupil dvě lahve bohemky demi sec a…. A!!!!! ano… anoanoano…. ANO!!!! Je to ten správnej šmak!!!!! Výtečně se hodí přejité varem s kořenovou zeleninou a jemně osolené na marinování masíka! Děkuji tímto chemičce ve Starém Plzenci za záchranu novoročního menu. Jestli se to dá pít, nevím. Určitě si své konzumenty najde. Znám tady ve vsi rodinu, která pije Linderhof v akci z Lídlu. A chutná jim.

  11. Dobrý večer!
    Pojďte vhůru do nového roku!!!

    ===========================================================================

  12. Tak ještě tady – dobrý podvečer… 2 ptakopysk ad 1471 – přiznám se, že Bohemka letos kvalitou překvapila… Pít se to stále nedá, ale při splachování záchodu se zdá, že rozpouští vodní kámen i některé organické usazeniny… Pravda, Savo je poněkud levnější, ale správný snob na nějakou tu korunku nekouká…
    No, já tomu čelil zavčas a pořídil sobě sadu lahviček od soukromého dodavatele, a namátkově ochutnav soudím, že jsem neudělal chybu. Pravda, ty výše popsané čistící a desinfekční účinky to nemá, zas na jazyku to nechutná jako lyzol s kyselinou šťavelovou… Usoudil jsem, že pro individualistického středoevropana je to víno lahodné, s nímž si rád zanedlouho připiju se sousedy na to, že aby ten příští rok nebyl o moc horší… No a trochu toho zdraví, klidu, pohody a štěstíčka… Co víc si přát?

  13. 2 ptakopysk – ad 1471 – záměrně nakládat do bohemky masíko? Já teda nevím, školy nemám, ale tane mi na mysli výpravný český film “Zítra vstanu a opařím se čajem”… Obávám se, že ta letošní bohemka se tomu tam propagovanému prostředku směle vyrovná… Tak jen abys pak neolizoval samotný holý kachličky, zbavené všech organických nečistot…

  14. PeSi,
    bohemka má právě letos příchuť kořenové zeleniny. Vyvážená kombinace mrkve, pastináku a celeru. Jak říkám, naprosto špičkový ročník, jaký tu už dlouho nebyl!

Napsat komentář: Dana Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *